Columbird

Kreativitet med miljöflaggan i topp

Kontorsinredning | Eskilstuna | 2019

Columbird | Kontorsinredning | Eskilstuna | 2019

Kreativitet med miljöflaggan i topp

Snacka om varumärkesbyggande! Ett ovanligt kreativt uppdrag som vi är glada för att det landade hos anca inredningsarkitekter. Verkligen sprängfullt med unika lösningar och specialproduktioner. Uppdraget genomfördes med hjälp av hög grad av återbruk – miljöflaggan i topp!

Utmaningen är att anpassa konceptet då man inte alltid hittar exakt det man letar efter – fast det gör också det hela mer levande!

Utan återbruk hade möbelinköpen kostat mer än det dubbla!

Vår samarbetspartner EXIN hjälpte oss att hitta superfina möbler i deras återbrukssortiment.

Från scratch

Columbirds flyttlass skulle gå till nya lokaler, som totalrenoverades inför flytten och vi arbetade parallellt med snickarna. Lokalen skapades alltså samtidigt som konceptet och verksamhetsanpassades genom kontorsinredningen.

– Vi satte planlösning och ytskikt i samröre med byggfirman Relationsbygg, som förutom renoveringen fick i uppdrag att tillverka specialdesignade bord och kök.
Totalrenoveringen möjliggjorde ett arbete helt från grunden.
– Vi började med ”ett vitt papper”. Helt från scratch. Vi utgick i vanlig ordning från vår behovsanalys och tog fram en lösning ultimat för Columbird.
I projektet var beställaren engagerad och insåg vikten av vad inredning kan göra, vilket intryck det ger. Detta var en dialog, ett teamwork. Det är superviktigt för att lära känna verksamheten, säger Caroline.
Verksamheterna är inspirationen – vi inreder därefter. Det blir så självklart då, vi behöver inte tvinga fram idéerna.

Det “vita pappret” – Lokalen under projektets start. Fantastiska Relationsbygg fick något att bita i här.

Då Columbird arbetar med varumärkesbyggande, fanns redan en genomtänkt grund från uppdragsgivarna. Ett bra förarbete att förhålla oss till.
– De hade en idé om hur inredningen skulle upplevas. Det är inte vanligt med en värdegrund i knät!

Hur många ska få plats?

I en paradvåning mitt i centrala Eskilstuna ligger den nya lokalen med privata bostäder runt om. Det var viktigt att skapa en bra arbetsmiljö och lokalen byggdes bland annat med nytt ljudabsorberande innertak och heltäckande textilt golv. – Annars hade det blivit en riktig resonanslåda! Trots de öppna ytorna skapade vi en behaglig ljudmiljö.

Den grafiska profilen anpassades till inredning. Det går inte att ta rakt av och applicera exempelvis färger. I det här fallet tolkades det till en rå och ärlig stil. Beställaren hade specifika önskemål, exempelvis kring nuvarande behov och framtida höjd för antal personer i mötesrum och arbetsplatser – en flexibilitet för möjlighet att växa.
– Här ska man kunna sitta två personer, eller tolv, utan att det känns konstigt.
Kvadratmetermässigt var detta ett mindre uppdrag för oss, men ändå heltäckande planlösning. Det var en stor yta som vi delade in i zoner. Miljön är flexibel för att snabbt kunna ställa om för olika syften. Köksdelen kan bland annat enkelt bli en föreläsningssal.
– Rummen är skapade för en verksamhet som växer. Det finns till exempel utrymme för fler arbetsplatser och många platser runt matbordet.

Kan en inredning vara ”ärlig”?

Ärlighet, effektivitet och kunskap. Det var ledord för inredningen. Så, hur skapar man det?
– Ärligheten finns i öppna, rena ytor. En skön transparens. På väggarna finns också synlig planering. Verksamheten har en öppen kommunikation och därför är exempelvis väggarna in till konferensrummet av glas.
Även effektivitet och kunskap finns i de öppna ytorna och skapas genom synligt arbete. Lösningen är skapad för ett vardagligt flöde i arbetsmiljön, som ska flyta på smidigt så att Columbird kan utföra sitt arbete på ett ultimat sätt.

– Köket var viktigt. Den bidrar till välkomnande och trivsel hos de anställda . Helheten i inredningen tar hänsyn till besökaren och första intrycket ska vara just välkomnande. Därför finns också en lounge och en bardel i anslutning till köket. Det finns också ett vilo- och samtalsrum bakom en dold dörr, täckt av en växtvägg. Vi ville addera lite extra ”wow”-faktor, något oväntat. Ett lekfullt inslag med humor. Som Columbird.

Svensktillverkat och återbruk – klimatet i fokus!

Varför ska man välja återbruk? Det finns flera aspekter. Förutom aktiv hänsyn till klimatet skulle kostnaden för möbelinköp blivit mer än det dubbla utan återbruk. Vi tänker på att välja hantverkare som inte åker långt och inredning som håller stilmässigt över tid.

Vi uppmuntrar alltid kunden att handla klimatsmart.

– Vi uppmuntrar alltid kunden att handla klimatsmart. I detta projekt är det både svensktillverkat och återbruk. Det klappar hjärtat lite extra för.

Kontaktformulär

Namn*
E-mailadress*
Telefonnummer
Meddelande*
Skicka

Skickar...

Vänligen fyll i alla obligatoriska fält

Tack, nu är det skickat! Vi återkommer till dig så fort vi kan.

Något gick fel. Prova igen senare.