Systembolaget

Magisk kursgård i skärgårdsmiljö

Kursgård | Vaxholm | 2018

Systembolaget | Kursgård | Vaxholm | 2018

Magisk kursgård i skärgårdsmiljö

När det var dags att totalrenovera huvudbyggnaden, ett av många hus på Systembolagets egna kursgård på Skarpö, kallades anca inredningsarkitekter in – tack vare rekommendation från en projektledare vi arbetat med tidigare. En stor konferensanläggning som skulle anpassas för internutbildningar med både konferenslokaler och restauranger.

– En arkitekt ritade på ombyggnationen. Vi hade ett nära samarbete, en bra dialog, och tog exempelvis fram ytskikten tillsammans. Det är så vi vill arbeta- att tillsammans med övriga projektörer visualisera helheten.

Snacka om ultimat backdrop!

Beställarens mål var att renovera och göra om planlösningen. Skapa en enhetlig känsla.
– Det var först brokiga materialval på hela stället, lite körsbärsträ bland annat. Vi ville behålla det som var bra och applicera på resterande inredning. Men grunden plockades upp, förklarar Caroline.
I kombination med intervjuer och workshops med uppdragsgivaren förstärkte vi syftet och den önskade känslan i byggnaden. Flexibla miljöer, med en exklusiv känsla. En välkomnande och inspirerande miljö.

Inspirationskällan. 🙂

Inspirationen. Var kom den ifrån?
Uppdraget var att skapa en plats för både inlärning och teambuilding genom att inreda konferenslokaler och gemensamhetsutrymmen. Däribland kommunikationsytor, en loungedel och en bar med panoramautsikt över fjärden.
– Snacka om ultimat backdrop!
Dryckesvagnar får inte skallra från korridorerna och konferensrummen bör avskärmas av för att inte distrahera deltagare. För en praktfull känsla innehåller inredningen körsbärsträ, sammet, marmor, mässing och generösa mattor. Textilierna har även en avskärmande funktion till konferenssalarna som rymmer både små och stora grupper, upp till 45 personer. En alert lärmiljö.

– I loungen använde vi mässing och textilier i kombination med körsbärsträ. Generösa mattor. En plats att vänta på eller ta en paus. Välkomnande miljöer, det första besökare möter.
Inspirationen kom delvis från verksamheten men även miljöerna runtomkring.
– En fantastisk ö i skärgården, självklart gav det inspiration. De blå-gråa färgerna är tagna från skärgårdens färger. Precis utanför finns knotiga tallar, klippor och havet. Hit var det alltid härligt att ta bilfärjan för möten.

Hur formger man flexibilitet?
Systembolaget hade två olika behov; dels vanliga konferenser med stängda rum men även utrymmen anpassade för dryckesprovning. Flexibilitet i inredningen var superviktigt. Tidigare fanns massiva möbler och permanenta lösningar med tex konferensbord med infällda spottbrunnar. Nu finns i stället flexibla lösningar såsom hopfällbara rullbord och specialdesignade skåp för att kunna trolla bort hoarna. På så vis kan rummen ändras om utifrån olika syften!

Kontaktformulär

Namn*
E-mailadress*
Telefonnummer
Meddelande*
Skicka

Skickar...

Vänligen fyll i alla obligatoriska fält

Tack, nu är det skickat! Vi återkommer till dig så fort vi kan.

Något gick fel. Prova igen senare.